jueves, 18 de abril de 2013

Com hem realitzat aquest treball?



En primer lloc entre tots vam pensar el tema en concret ja que volíem fer un tema sobre
prehistòria i que fos experimental.

Una vegada havíem concretat l’etapa (Neolític) i la temàtica: la ceràmica neolítica vam
començar a buscar informació, en primer lloc en alguns llibres de text de primer d’ESO per
tenir una idea més general i també alguna enciclopèdia per estudiants, en hores d’esbarjo a la
Biblioteca de l’Institut. A continuació vam buscar informació més concreta en Internet, llavors
va ser quan vam descobrir l’existència dels desgreixants, ho vam trobar curiós i interessant i
vam plantejar la nostra hipòtesi “Les peces fetes amb desgreixants més petits i durs resistiran
més la calor” i vam decidir fer un treball experimental per a comprovar-lo.

A través d’Internet vam contactar amb arqueòlegs del CRAC (Col·lectiu de Recerques Arqueològiques de Cerdanyola), que coneixia la nostra tutora i amb algun ceramista perquè ens guiés en el nostre treball pràctic ja que teníem poc coneixement sobre el treball amb fang.


Una vegada vam tenir tota la informació ens vam disposar a fer la part pràctica, per nosaltres
la més interessant i que es recull de forma completa i amb fotografies en el nostre blog, així
com els problemes que van sorgir durant tot el procés i que vam anar resolent quan anaven
sorgint. D’aquesta part pràctica en que vam intentar posar-nos en el lloc dels ceramistes del
neolític vam extreure els resultats del nostre treball que ens han permès validar la nostra
hipòtesi i que queden explicats en el nostre blog.

Per construir el nostre forn també vam haver de mirar algun blog d’Internet per veure
alguna experiència semblant però tots els forns que surten imiten èpoques posteriors al
neolític i nosaltres volíem fer un forn dels primers que van existir, per això vam llegir llibres especialitzats per a ceramistes, que consten a la bibliografia del treball, a fi de poder recontruir de forma fidel un forn d’inicis d’aquesta etapa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario